AFSPÆNDING, MEDITATION & MANTRA

Afspænding

Evnen til at slappe af og give slip på kroppen og tankerne, er essentielt for vores velbefindende. Det kan for mange være en kunst at slappe af uden brug af stimulanser såsom tv eller alkolhol.

Det parasympatiske nervesystem, der sørger for at reparere celler, genopbygge immunforsvar og rydde ud i affaldsstoffer og stress-hormoner, bliver aktiveret når du laver afspænding jævnligt.

Afspænding er en vigtig del af at håndtere smerter og at sænke smerteniveauet, da det både hjælper mod muskelspændingerne, dæmper kroppens stress-reaktion og kan hjælpe dig med at få dén søvn, du har brug for.

Derudover kan det støtte dig til bedre at håndtere følelser og at give slip.

Kundalini Yoga skaber forandringer i kroppen og afspænding er vigtigt, således at disse forandringer kan implementeres.

 

Meditation

At meditere udvikler vores intuition, støtter til at bryde med gamle mønstre, neutralisere tankerne, øger vores bevidsthed og nærvær således, at vi kan være i livet med en følelse af større velvære, indre fred, stabilitet og ro. 

Når vi mestrer dette vil det give evnen til at centrerer vores energi så den bruges mest effectivt uden at tære på os, men give tifoldigt tilbage.

Meditation i Kundalini Yoga indeholder konkrete og praktiske værktøjer som omhyggeligt og præcist understøtter sindet og guider kroppen i bruggen af åndedræt, mantra, mudra (hånd stillinger), og fokus.

Rækkevidden og variation i meditationsteknikkerne i Kundalini Yoga er virkelig ekstraordinært. Yogi Bhajan videregav hundredvis af meditationer skræddersyet til specifikke formål.

Der er meditationer der reducerer stress, der arbejder på afhængighed, der øger vitalitet og der balancerer chakraer for at nævne nogle. 

 

Mantra

MAN - betyder hjerte + sind, TRA - betyder vibrere, heale, beskytte. Mantra er at skabe en healende vibration så vi kan smelte sindet ind i hjertet.

Et mantra er ord, sætninger eller en række af ord/sætninger, der er opbygget på sådan en måde, at ordenes rytme og lydkombinationer frembringer bestemte vibrationer og følelser.

Vibrationerne påviker centre i hjernen og følelserne, både med vores dagshukommelse, men især også via vores underbevidsthed. Herigennem får vi tilgang til en dybere kontakt med vores inderste essens, vores sjæl.

Mantra er en videnskab om lyd og vibration.

Vi kan ændre vores bevidsthed ved at ændre den kemiske sammensætning af væskerne i hjernen.

Der er 84 energi punkter på den menneskelige munds øvre gane. Man kan føle den øverste gane med tungen og opleve sine forskellige overflader. Når vi chanter disse mantra stimulerer tungen disse energi punkter, og de stimulerer:

  • hypotalamus, (Hypothalamus er ansvarlig for kropstemperatur, sult, stemninger og frigivelse af hormoner fra andre kirtler, og styrer også tørst, søvn og sex.) 
  • der gør pinealkirtlen mere aktiv og vibrerende. (Pinealkirtlen producerer serotonin som stammer fra melatonin, der påvirker søvn) 
  • Når pinealen vibrerer mere aktivt, skaber den en puls i hypofysen.
  • Når dette sker i hypofysen, udskilles hele kirtelsystemet. Derefter bliver hjernens kemiske sammensætning afbalanceret, hvilket automatisk påvirker en ændring i ens livssyn.

Når vi chanter et mantra, vælger vi at påberåbe den positive kraft, der er indeholdt i de pågældende stavelser. Uanset om det drejer sig om et mantra for velstand, ro i sindet, øget intuition eller nogen af de mange andre mulige fordele der er forbundet med mantraer, så kan vi meget simpelt ved at chante dem, sætter en vibration i bevægelse, der får virkning. Det betyder faktisk ikke så meget, om vi forstår lydens betydning eller ej.

Vi skaber med hvert ord vi taler, og enda med hvert ord tænker vi.

Ord er som boomerangs, alle vibrationer vi sender ud, komme tilbage til os før eller senere.

Vi får hvad vi vibrerer.